Winterswijk een pareltje in de achterhoek !

Bezienswaardigheden in de Achterhoek

De Achterhoek is een prachtige omgeving en sommige gedeelten zijn uitgeroepen tot Nationaal Landschap. Het gebied rondom Winterswijk behoort tot Nationaal landschap met haar Vragender-, Korenburger-, Wooldse- en Meddoseveen, Bekendelle.

Het landschap rond Winterswijk is misschien wel het meest karakteristiek voor de Achterhoek. Het gebied heeft zijn kleinschalige coulissenlandschap behouden, een aaneengesloten gebied met een afwisseling van open plekken, houtwallen, bosjes, bomenrijen en struweelhagen. Mede door de essen is het reliëf opvallend. Idyllisch zijn de meanderende beken in de bossen. Betoverend mooi, als de zon er doorheen schijnt. 

Het 
Korenburgerveen Vragenderveen en het  Wooldse Veen zijn fraaie hoogveengebieden, de  Bekendelle is een moerasbos waar de Boven-Slinge doorheen stroomt en  Willinks Weust is het natuurgebied waarin de  Steengroeve ligt. Zij zijn de kroonjuwelen in het landschap rond Winterswijk.
Het Korenburgerveen is een natuurreservaat ten noordwesten van Winterswijk in de Nederlandse provincie Gelderland. Het is grotendeels in eigendom van Vereniging Natuurmonumenten en vormt geografisch en ecologisch een geheel met het Meddosche Veen, het Vragenderveen en het Corlese Veen.

Wilt u meer weten over de Achterhoek kijk dan hier eens…

En, een van Neerlands meest bekende schilders, Piet Mondriaan, heeft in Winterswijk gewoond.