Op de plek waar jaren geleden kleuterschool Pinkeltje stond, in Pijnacker-Noord, heeft de boomverzorger en -kunstenaar Colin James Richards van het Haagse bedrijf James Arbor dit weekend Pinkeltje met een kettingzaag bevrijd uit een boom. De bekende kabouter blijkt daar al jaren in verstopt te hebben gezeten, wachtend op het moment dat een kunstenaar hem kwam verlossen.

Het was wel een behoorlijke klus om Pinkeltje uit de boom te zagen. In het weekend was rond de boom een steiger gebouwd, zodat de man met de kettingzaag veilig kon werken. De kabouter kijkt nu bovenop de van zijn kruin ontdane boom tevreden uit over de buurttuin van Pijnacker-Noord.

Pinkeltjepark

Het idee om een kettingzaagkunstenaar aan de slag te laten gaan met een van de twee dode essen in het parkje ontstond een jaar of twee geleden bij de wijkvereniging van Pijnacker-Noord. Secretaris Suzanne Vermeer: “We hadden dat bij de vorige Verbeelding willen laten doen, maar die ging toen niet door. Dit jaar wel, dus nu was het een goed moment.” De boom was, net als een andere es in het parkje, destijds door de gemeente al van zijn kruin ontdaan en op de gewenste hoogte afgezaagd. Met de stronk kon de boomkunstenaar nu dus aan de gang.

Pinkeltje is nu dus klaar, maar het project zelf nog niet helemaal, vertelt Suzanne. “Het naambord dat destijds op de kleuterschool zat is bewaard gebleven. Dat heeft jarenlang bij een van de leden in de schuur gestaan. Het wordt nu opgeknapt en krijgt binnenkort een plaatsje bij de Pinkeltjeboom. Het parkje willen we dan ook het Pinkeltjepark gaan noemen.”

Wanneer dat precies gebeurt staat nog niet vast. Maar de wijkvereniging wil er tegen die tijd nog wel een officieel tintje aan geven. “We krijgen vast wel een wethouder zo ver dat hij dat bord wil komen onthullen.”

En de tweede dode en afgezaagde es in het parkje? Die blijkt toch niet helemaal dood. De boom is weer aan het uitlopen.

Categories:

Tags:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *